W październiku przygotowaliśmy na drugie śniadanie owocowe jeżyki. W listopadzie kisiliśmy kapustę — to czysta witamina C. W grudniu parzyliśmy zimowe herbatki rozgrzewające z różnymi dodatkami, takimi jak imbir, cynamon, kardamon, anyż, miód, cytryna i pomarańcza. Zapach tych korzennych przypraw i cytrusów przybliżył nam nadchodzące Święta.
Na zakończenie naszego planu dbania o odporność odbyło się spotkanie z panią pielęgniarką naszej szkoły na temat odporności. W bardzo ciekawy i przekonywujący sposób pani Dorota mówiła o tym, że warto się hartować, a nie chorować — poprzez spożywanie witamin zawartych w owocach i warzywach, codzienny ruch na świeżym powietrzu oraz dbanie o dobry sen.
Mamy nadzieję, że uczniowie klasy 2B, oczekując nadejścia zimy, dobrze przygotowali się na zmianę pory roku.